Клятва вихователя здоров'я
Клянусь любить своїх дітей,
Їм своє серце віддавати,
Про силу духу піклуватись,
Здоров′я зберігати.

Прислів′я є у нас таке:
«В здоровім тілі – дух здоровий».
Тому для мене головне:
Щоб діти плавали в басейні,
Пили фіточаї смачні;
Зарядка, сауна і фізкультура.

Спіруліна і ревіт,
А ще – загартування, -
Ось все, що треба нам робить,
Аби уникнуть лікування.

Клянуся вчить своїх дітей
Любити Батьківщину,
Та поважать батьків своїх,
Служити Україні.

Учить дітей любить природу
Також, вважаю, необхідно.
Природа – дім наш, любим ми її,
Вона нас любить відповідно.

Клянусь давати всі знання,
Всебічно розвивать дитину,
Щоб самостійно йшла в життя,
Завжди була вона – Людина!

Автор – Жигаленко Н.П. вихователь СНВК №85
 Пошук
 Контакти
м. Полтава, 36002,
вул. Кагамлика, 31а
e-mail: p.shk.44@gmail.com
 Календар новин
«Березень.2024
Пн.Вт.Ср.Чт.Пт.Сб.Нд.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів новин
Рекомендації батькам і педагогам щодо запобігання суїциду дітей.
Насамперед нам треба зрозуміти, з якою метою дитина ходить до школи, що її там тримає найбільше: друзі, саме навчання, можливість демонструвати розум та успіх, бути лідером, поціновування вчителів і однолітків, можливість порадувати батьків чи, навпаки, уникнути критики.
Сьогодні на годині психолога з учнями 4 го класу. На занятті діти ознайомилися з поняттями "булінг", його видами та проявами. Учні навчилися розрізняти " конфліктні ситуації" та "ситуації булінгу". Розвивали навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування.
Значна кількість людей, як дорослих, так і дітей, зазнають труднощів при спілкуванні тільки тому, що вони сором'язливі. Сором'язливість, що виникла в дитинстві, зберігається надовго, часто на все життя. Причому, як правило, вона не залежить ні від інтелекту, ні від матеріального становища. Якщо хоча б один з батьків сором'язливий, то у дитини багато шансів стати такою ж. Часто батьки і самі своєю поведінкою сприяють розвитку цієї якості у дитини, наприклад, пригнічуючи волю дітей, не заохочуючи їх впевненість в будь-яких успіхах. Дуже важливо не допускати формування заниженої самооцінки, а вона у сором’язливих, як правило, виникає рано. Іноді сором'язливість як рефлексія може виникнути у маленької дитини в результаті якої-небудь події, що вплинула на її психіку.
Організуйте життя дитини в сім'ї відповідно до режиму дня, якого дотримуються в дошкільному закладі. Цим ви значно полегшите маляті процес звикання до садочка.
Булінг - це залякування, психологічний або фізіологічний терор, агресія, спрямована на підпорядкування собі іншу людину або викликання у нього почуття страху. Жертвою цькування може стати абсолютно будь-яка дитина, не дивлячись на те, якою б сильною або здібною вона не була б. Однак найчастіше жертвами стають ті, хто найбільше виділяється (дивно одягнений, дивно поводиться, неохайний). Також потенційними жертвами можуть стати ті, хто швидко втрачає самоконтроль, легко піддається емоціям.
10 правил безпеки в Інтернеті для дітей.
Домашнє виховання – це індивідуальний підхід кожного з батьків до своєї дитини. Більшість застосовує ті правила, якими користувалися минулі покоління.
Вам необхідно за будь-яку ціну не допустити розвитку паніки як серед дітей, так і серед дорослих. Батьки повинні тримати себе в руках та транслювати спокій. Діти дуже "чутливо" вловлюють емоції людей, які їх оточують та їх реакція на те, що відбувається навколо, багато в чому залежатиме від того, як реагує дорослий.
Наші батьківські зусилля при вихованні дітей дуже важливі, оскільки наш вплив зберігається впродовж усього життя. Але що найцінніше з того, що ми можемо подарувати нашім дітям? Любов до себе, адекватна самооцінка та самоповага!
 
Сторінка 1 з 5 1 2 3 4 5 > >>
© 2024 Авторські права Початкова школа №44