Клятва вихователя здоров'я
Клянусь любить своїх дітей,
Їм своє серце віддавати,
Про силу духу піклуватись,
Здоров′я зберігати.

Прислів′я є у нас таке:
«В здоровім тілі – дух здоровий».
Тому для мене головне:
Щоб діти плавали в басейні,
Пили фіточаї смачні;
Зарядка, сауна і фізкультура.

Спіруліна і ревіт,
А ще – загартування, -
Ось все, що треба нам робить,
Аби уникнуть лікування.

Клянуся вчить своїх дітей
Любити Батьківщину,
Та поважать батьків своїх,
Служити Україні.

Учить дітей любить природу
Також, вважаю, необхідно.
Природа – дім наш, любим ми її,
Вона нас любить відповідно.

Клянусь давати всі знання,
Всебічно розвивать дитину,
Щоб самостійно йшла в життя,
Завжди була вона – Людина!

Автор – Жигаленко Н.П. вихователь СНВК №85
 Пошук
 Контакти
м. Полтава, 36002,
вул. Кагамлика, 31а
e-mail: p.shk.44@gmail.com
 Календар новин
«Березень.2021»
Пн.Вт.Ср.Чт.Пт.Сб.Нд.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Архів новин
Новини » 2.2021
Дослідницька діяльність середньої групи "Пролісок".
Проєкт "Город в зимову пору року" має на меті розширення знань дітей про те, як створити грядку на підвіконні і догядати за цибулинами та молодими паростками зернових культур; активізувати в дітей ініціативу, увагу, память, збагачувати словниковий запас та виховувати турботливе ставлення до природи.
«Найбiльше i найдорожче добро кожного народу – це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє cправжнє життя i своï сподiванки, розум, досвiд, почування» (Панас Мирний).
Однією з причин порушення звуковимови у дітей може бути недостатня рухливість органів мовлення: язика, губ, щелеп та мякого піднебіння. Порушення рухливості цих органів (малорухливість) тягне за собою нечітку, гугняву (з носовим відтінком), шепеляву, змазану вимову різних звуків.
З 4-м класом, на годині психолога проводили заняття з елементами трегінгу "ми проти булінгу". Розбирали ефективні шляхи розв'язання конфліктних ситуацій. Сприяли взаєморозумінню в класі, виховувати повагу до товаришів, почуття відповідальності за свої слова і вчинки.
Булінг(від англ. to bull— переслідувати) — свідома агресивна поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої.

Булінг у ДНЗ (ЗДО) може проявлятися як тиск: психологічний та фізичний. Часто діти застосовують і фізичний, і психологічний тиск на жертву. Наприклад, образи, приниження, ігнорування, непоступливість, погрози, побиття під час ігор.
Пізнавально – дослідницький проект у першій молодшій групі «Малятко»

Тип проекту : пізнавальний.

Вид проекту: груповий , дослідницький, творчий

Соціальна значущість проекту: залучення дітей до роботи по виращуванню разом з дорослим зелені на підвіконні в зимовий час, за допомогою гри відзначити, кому корисна зелена їжа взимку. Розвивати цілеспрямованість, спостережливість, мовлення. Виховувати інтерес до світу рослин та тварин.
17 лютого щорічно відзначається міжнародне свято - День прояву доброти. Мета свята - залучення людей до добрих вчинків, благодійності, толерантності. Це свято було засноване з ініціативи світових благодійних організацій. Святкування дня має відповідати його назві - допоможіть нужденним, попросіть вибачення у тих, кого ви образили, відвідайте близьких і скажіть їм кілька приємних щирих слів.
Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 30.12.2020 р. № 1/9-716 «Про забезпечення виконання наказів Міністерства освіти і науки України від 24 вересня 2020 року № 1184 (зі змінами) та № 1174 (зі змінами)» (додається), листа Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського «Про організацію роботи щодо вибору підручників для учнів 4 та 8 класів закладів загальної середньої освіти» від 14.01.2021 №01-22/28, листа Управління освіти і науки Полтавської міської ради від 16.01.2021 №01-09-01.3-08/174 вчителями Початкової школи було здійснено вибір проектів підручників для учнів 4 класу за фрагментами електронних версій їх оригінал-макетів. З 18 січня до 8 лютого 2021 року педапрацівники переглянули всі підручники, які були подані до конкурсного відбору.
Коронавіруси - це велика родина вірусів, які викликають захворювання, починаючи від звичайної застуди до більш важких захворювань. Новий коронавірус - це новий штам, раніше не ідентифікований у людей. COVID-19 - це інфекційне захворювання, спричинене останнім виявленим коронавірусом (SARS-CoV-2).
Адаптація - це пристосування організму до нової обстановки, а для дитини дитячий сад є новим, ще невідомим простором, з новим оточенням і новими відносинами. Адаптація включає широкий спектр індивідуальних реакцій, характер яких залежить від психофізіологічних і особистісних особливостей дитини, від сформованих сімейних відносин, від умов перебування в дошкільному закладі.
Сторінка 1 з 2 1 2 > >>
© 2024 Авторські права Початкова школа №44