Клятва вихователя здоров'я
Клянусь любить своїх дітей,
Їм своє серце віддавати,
Про силу духу піклуватись,
Здоров′я зберігати.

Прислів′я є у нас таке:
«В здоровім тілі – дух здоровий».
Тому для мене головне:
Щоб діти плавали в басейні,
Пили фіточаї смачні;
Зарядка, сауна і фізкультура.

Спіруліна і ревіт,
А ще – загартування, -
Ось все, що треба нам робить,
Аби уникнуть лікування.

Клянуся вчить своїх дітей
Любити Батьківщину,
Та поважать батьків своїх,
Служити Україні.

Учить дітей любить природу
Також, вважаю, необхідно.
Природа – дім наш, любим ми її,
Вона нас любить відповідно.

Клянусь давати всі знання,
Всебічно розвивать дитину,
Щоб самостійно йшла в життя,
Завжди була вона – Людина!

Автор – Жигаленко Н.П. вихователь СНВК №85
 Пошук
 Контакти
м. Полтава, 36002,
вул. Кагамлика, 31а
e-mail: p.shk.44@gmail.com
 Календар новин
«Березень.2024
Пн.Вт.Ср.Чт.Пт.Сб.Нд.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів новин

Захистіть моє здоров`я від пасивного куріння

Всім відомо, що курити шкідливо, оскільки паління негативним чином впливає на організм людини, підриваючи її здоров’я. Пасивне куріння також дуже шкідливе для дорослого, а тим більше дитини. Особливо страждають від впливу тютюнового диму малюки, які знаходяться на відстані від людини, яка палить ближче, ніж на два або три метри.

Особливо негативно пасивне куріння відбивається на здоров’ї тих діток, у яких є алергія на тютюновий дим. На жаль, на сьогоднішній день не є рідкістю картина, коли з малюком в парку гуляє куряща мама, або ж тато, катаючи малюка в колясці і захотів покурити, відходить від дитини всього лише на один метр, а то й взагалі знаходиться зовсім поруч.

Батькам, які курять, необхідно серйозно задуматися про той негативний вплив, який чинить їх куріння на ще зовсім слабкий організм дитини. Ви ж не хочете нашкодити власному чаду? Тоді прийшов час розпрощатися зі своєю шкідливою звичкою, а найкраще це зробити ще на етапі планування малюка.

Пасивне куріння дуже небезпечне для крихітки, оскільки може стати причиною недорозвиненості легенів. Кожен батько, який палить повинен розуміти, що тіло маленького чоловічка знаходиться на етапі розвитку, а всі його органи і системи тільки вчаться повноцінно виконувати свої функції. Саме тому, вплив тютюнового диму на весь цей процес зовсім небажаний.

Крім цього, необхідно враховувати той факт, що навіть якщо зараз Ви не побачите ніяких негативних симптомів після впливу куріння на організм дитини, то вони можуть дати про себе знати в майбутньому. Наслідки пасивного куріння можуть спровокувати розвиток у малюка багатьох серйозних хвороб у майбутньому. Найбільше страждають від куріння батьків і близьких легені маляти, оскільки вони особливо негативно реагують на дію тютюнового диму.

У деяких випадках у дітей діагностують рак легенів, причиною якого стає саме паління батьків, які дозволяли собі курити при дитині, коли вона була ще зовсім маленькою.

Більше того, пасивне куріння призводить не тільки до проблем з легенями дитини, але також може спровокувати стрімкий розвиток захворювань всієї дихальної системи організму дитини.

У малюка чиї батьки курять, існує в майбутньому досить висока ймовірність розвитку астми. До того ж, навіть якщо причиною виникнення астми у дитини і не є пасивне куріння, то, в кожному разі, перебувати такому малюкові серед курящих людей вкрай небезпечно, оскільки це може тільки погіршити перебіг захворювання. Пасивне куріння буде постійно провокувати виникнення нападів астми, які будуть досить тривалими і болісними для дитини.

Пасивне куріння дитини завдає удар по імунній системі організму, тому малюки, які знаходяться в оточення курящих дорослих, дуже часто хворіють на простудні та респіраторні захворювання, в тому числі, застудою, тонзилітом, ангіною та ін. У тому випадку, якщо у дитини під час хвороби Ви виявите сильну задишку або хропіння уві сні, то ці симптоми є сигналом того, що в роботі дихальної системи є серйозні порушення.

Ще одним негативним проявом пасивного куріння у дитини може бути розвиток отиту. Найчастіше, отит у дітей, чиї батьки курять, протікає в доволі гострому та посиленому режимі. Але, в тому випадку, якщо дорослі будуть захищати малюка від пасивного куріння, то хвороба може прийняти дуже слабку форму.

І це ще не все. Малюки, які тривалий час страждали від дії тютюнового диму, можуть мати проблеми із зубамиі навіть карієс. Крім цього, дуже часто у таких дітей виявляються перебої в роботі кишечника, в тому числі коліт і синдром подразнення кишечника.

Що ж робити батькам, щоб не допустити згубного впливу сигаретного диму на організм малюка? Відповідь одна – кинути курити. Якщо ж Ви не можете цього зробити, то пам’ятайте, що навіть якщо Ви будете курити в іншому приміщенні або на балконі, то нікотин при цьому все – одно буде осідати на меблях або одязі, після чого може легко потрапити до дитини.
20 Листопад, 2018 08:31 / Переглянуто: 329
© 2024 Авторські права Початкова школа №44