Клятва вихователя здоров'я
Клянусь любить своїх дітей,
Їм своє серце віддавати,
Про силу духу піклуватись,
Здоров′я зберігати.

Прислів′я є у нас таке:
«В здоровім тілі – дух здоровий».
Тому для мене головне:
Щоб діти плавали в басейні,
Пили фіточаї смачні;
Зарядка, сауна і фізкультура.

Спіруліна і ревіт,
А ще – загартування, -
Ось все, що треба нам робить,
Аби уникнуть лікування.

Клянуся вчить своїх дітей
Любити Батьківщину,
Та поважать батьків своїх,
Служити Україні.

Учить дітей любить природу
Також, вважаю, необхідно.
Природа – дім наш, любим ми її,
Вона нас любить відповідно.

Клянусь давати всі знання,
Всебічно розвивать дитину,
Щоб самостійно йшла в життя,
Завжди була вона – Людина!

Автор – Жигаленко Н.П. вихователь СНВК №85
 Пошук
 Контакти
м. Полтава, 36002,
вул. Кагамлика, 35
тел. (0532) 59-39-86
тел. (0532) 59-35-22
 Календар новин
«Листопад.2018
Пн.Вт.Ср.Чт.Пт.Сб.Нд.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Архів новин

Ліплення із солоного тіста

Мистецтво ліплення із солоного тіста не випадково називається тістопластиою або біокерамікою. Борошно і сіль – це природні, екологічно безпечні продукти. При їхньому поєднані утворюється чудовий матеріал для ліплення й моделювання.

Пропонуємо рецепти (на вибір):

1 рецепт Змішати 2 склянки борошна без розпушувача, 1 склянку солі, 1 склянку води, 2 ст. л. олії й добре вимісити до утворення однорідної маси.

2 рецепт Для тонких і декоративних робіт треба взяти 200 г борошна, 200 г солі, 1 ст. л. клею для шпалер і 250 мл води, усі компоненти з’єднати, вимісити до консистенції пластиліну й помістити в холодильник на 1 год.

Для кольорового тіста треба приготувати харчові барвники або фарби (акрилові або гуаш). Найзручніше підготувати на початку роботи кілька різних кольорів. Для цього необхідно готове тісто розділити на частини, зробити кульки, у них – невеликі заглиблення, куди по крапельниці додавати фарбу й добре вимішувати до утворення тіста однорідного кольору. Для зафарбовування тіста можна брати какао-порошок і розчинну каву, розведену в невеликій кількості води. Готове тісто можна зберігати в холодильнику близько 1 місяця в пластикових пакетах.

Сушити вироби із солоного тіста можна на відкритому повітрі, в духовці або комбінованим способом. Повітряне висушування найделікатніше, але найбільш тривале за часом (формула: 1 день висушування = 1 мм шару солоного тіста). Висушування в електричній духовці вимагає у 2 більше часу, ніж у газовій (формула для електродуховки: 1 год = 0.5 см). Оптимальна температура висушування – 80-100 градусів. Час – 3-6 год (залежно від товщини шару тіста). При комбінованому способі вироби спочатку підсушують на відкритому повітрі, а потім досушують у духовці. У мікрохвильовій плиті сушити не рекомендується.
4 Лютий, 2017 21:25 / Переглянуто: 366
© 2018 Авторські права СНВК №85 "Лебідка"                    Розробка та дизайн Сарафанюк Андрій